Llucmajor i el Govern estan elaborant un catàleg de comerços emblemàtics de tot el municipi

comerços

Des de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Llucmajor i amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears – IDI – s’ha posat en marxa un catàleg de comerços emblemàtics del municipi dins el projecte de Comerços Emblemàtics de les Illes Balears.

Es tracta d’una feina que té com a objectiu la protecció de l’activitat comercial tradicional i de proximitat de Llucmajor. “Amb aquesta feina volem ajudar a perdurar aquest tipus de negocis, donant-los visibilitat i atraure gent; fet que de ben segur repercutirà a la resta de locals”, ha expressat la tinent batle de Comerç, Noemí Getino.

Des de l’Ajuntament s’ha creat una comissió tècnica per tal d’avaluar els comerços locals i que aquests compleixin els requisits que s’han marcat des de l’IDI. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un ofici singular), amb història (amb més de setanta-cinc anys de vida), i amb patrimoni (amb elements arquitectònics destacats). Els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics. “De banda dels negocis que puguin complir amb totes les característiques, també treballem per destacar aquells que, malgrat no arribar als anys necessaris, si compleixen la resta”, ha explicat Getino.

Per altra banda, ja es tenen els resultats de l’enquesta que des de l’IDI s’ha realitzat a tot Llucmajor sobre l’activitat comercial. “Som conscients que ara mateix les dades que s’han obtingut només ens serviran per valorar-ho tot des del punt de vista de la pandèmia, però aquesta feina serà una eina per l’Ajuntament a l’hora de proposar noves mesures per a la promoció del comerç local”, ha comentat Getino. En aquest sentit, ben aviat es presentaran les bases de la promoció de compra amb vals als comerços del poble que organitza l’Ajuntament. Els vals suposaran una injecció directa de 300.000 euros al municipi.

Ho vols compartir?
Anterior
SOL·LICITUD D’ALTA DE LA TITULARITAT DEL COMPTE BANCARI
Següent
V JORNADES D’ESTUDIS LOCALS DE LLUCMAJOR
Menú