Llucmajor duplica el nombre de desfibril·ladors disponibles en el municipi

L’Ajuntament de Llucmajor instal·larà 28 nous desfibril·ladors repartits per tot el municipi, a l’efecte de poder resoldre emergències d’una manera més ràpida i eficient.

El nou contracte suposa que, a més de la instal·lació dels aparells, l’empresa adjudicatària doni formació a 200 persones del municipi, en quatre tandes de cursos, la qual cosa facilitarà a personal d’emergències el poder conèixer el funcionament del desfibril·lador de cara a poder resoldre una emergència.

Segons informes recents, a Espanya es produeixen a l’any 52.000 parades cardiorespiratòries, de les quals la majoria (30.000) es produeixen en entorns extrahospitalaris, per la qual cosa la utilització d’aquests aparells pot salvar vides.

Els desfibril·ladors instal·lats anteriorment en el municipi s’oferiran a Entitats i Associacions municipals, que podran disposar dels mateixos en les seves instal·lacions. Aquestes entitats podran accedir així mateix als cursos de formació que s’impartiran en el municipi.

Per a Gabriel Rojo, Regidor de Serveis Socials, “disposar de gairebé 50 desfibril·ladors d’última generació repartits per tot el municipi, suposa ser més preventius que reactius davant situacions d’emergència, i en aquest cas, suposa també l’avançar-se davant possibles emergències en les quals el temps de reacció és fonamental”.

Per al batle de Llucmajor, Éric Jareño “incloure aquests nous desfibril·ladors, suposa tenir un millor ràtio per habitant, cosa que significa una aposta per la seguretat que creiem necessària i important, a més d’aportar aquests aparells en zones que ara mateix no disposaven d’ells. El fet d’augmentar el nombre de desfibril·ladors en el municipi era un compromís que adquirim per a aquesta legislatura, i els hem complert”.

Durant el matí del dimecres s’ha realitzat la presentació dels nous desfibril·ladors en les instal·lacions de l’Ajuntament de Llucmajor, a la qual han acudit representants dels Cossos de Seguretat i Emergències del municipi, a més de representants del propi Ajuntament.

Ho vols compartir?
Anterior
Cursos competències digitals s’Arenal
Següent
Llucmajor licita nous lots d’infraestructures per valor de més de 2 milions d’euros
Menú