Llucmajor conclou el procés de transformació de la plaça Major de s’Arenal

L’última mesura ha estat la posada en marxa avui dilluns de l’ACIRE que regula la circulació en la zona.

L’Ajuntament de Llucmajor ha finalitzat la transformació integral de la plaça Major de s’Arenal, convertint-la en una zona per als vianants i millorant la seva estètica i serveis. Amb una inversió de gairebé un milió d’euros, la plaça ha estat completament transformada per a oferir a veïns i visitants un espai més atractiu i funcional.

A més, des d’avui dilluns, entra en vigor l’ACIRE en la zona que permetrà el trànsit rodat únicament a autoritzats.

El projecte es va posar a licitació el mes d’abril passat i les obres van començar a la tardor de l’any passat. El cost total de l’obra va ser assumit a parts iguals entre el Govern Balear, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Llucmajor.

La plaça ha estat remodelada completament, transformant el seu paviment i ordenant la secció transversal de manera que es disposa d’una calçada totalment empedrada.

A més, s’ha substituït part de l’arbratge existent per noves espècies més joves adequades per a l’entorn urbà.

Quant a les instal·lacions de la nova plaça Major, s’ha renovat l’enllumenat públic, sent més sostenible i eficient, i s’han soterrat les seves línies. Igualment s’han substituït les xarxes de proveïment i sanejament que dataven dels anys setanta i havien superat amb escreix la seva vida útil, per unes noves xarxes i escomeses.

Per al batle de Llucmajor, Éric Jareño, “el fet d’haver convertit en zona de vianants aquest espai, és un clar exemple que durant aquesta legislatura hem volgut transformar el municipi en un lloc més sostenible, menys contaminat i més respectuós amb els veïns i veïnes i amb els nostres visitants. Reduir la figura dels vehicles de la plaça Major és una aposta pel vianant i pel comerç de la zona, si bé amb aquesta remodelació, s’han incrementat en un 10% les places d’aparcament en la zona en haver habilitat un pàrquing en el Parc Joan Ferre”.

Per part seva, el Cap de la Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell, va manifestar que “La Plaça Major està dissenyada per a vianants pel que amb la implantació de l’ACIRE apaivaguem la circulació i la reduïm a residents i autoritzats. Cal recordar que l’ACIRE és una zona videovigilada i que des de gener es poden sol·licitar les autoritzacions.”.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor crea sis nous parcs en el municipi
Següent
Llucmajor inicia la instal·lació de càmeres per al control de trànsit
Menú