Llucmajor comença les tasques de digitalització dels llibres d’actes de l’Arxiu Municipal

Es tracta de la primera fase del projecte, subvencionat pel Consell de Mallorca.

LAjuntament de Llucmajor comença la primera fase del programa de digitalització de lArxiu Municipal, pels llibres dactes conservats a larxiu des de lany 1505 fins lany 1930.

Lobjectiu daquest procès és preservar els documents originals i oferir-ne plena accessibilitat tant a la ciutadania com al personal dels serveis de lAjuntament, a més de difondren la seva importància patrimonial pel municipi i la seva història.

En concret, es pretén digitalitzar un conjunt compost per 60 llibres amb un volum aproximat de 32.000 pàgines, des del primer Llibre de determinacions del Consell de la Vila de Llucmajor de 1505 fins el llibre dactes del Ple Municipal corresponent a 1930.

Així mateix i per a lany vinent es preveu, com a segona fase del programa, la digitalització de la resta de llibres dactes fins a lactualitat.

A més, sestà treballant en ladquisició dun repositori digital, on es podran consultar públicament les imatges digitalitzades. 

El Batle de Llucmajor, Éric Jareño, ha posat en valor aquesta acció ja que “suposa conservar i assegurar que es mantenen documents del poble que formen part de la nostra història. Consultar l’arxiu serà ara més fàcil i còmode per a tots i totes”.

El projecte sha adjudicat per un any prorrogable fins a quatre amb un cost anual de 8.219,41 €.

Ho vols compartir?
Anterior
Informació pública sobre l’aprovació d’un Reglament de prestacions socials de caràcter econòmic
Següent
Convocatòria i bases per a la creació, mitjançant oposició, d’una borsa de personal funcionari interí tècnic d’administració general de l’Escala d’Administració General, classe superior, del Grup A, Subgrup A1, adscrita a la Regidoria d’urbanisme i medi ambient
Menú