Llucmajor comença amb una prova pilot per a instal·lar càmeres de tràfic a la zona de les urbanitzacions i S’Arenal

Mobilitat

El projecte s’ha estructurat en dues fases per poder donar cobertura a les zones afectades.

D’aquí a poc temps, començarà una prova pilot per a la instal·lació de càmeres de vigilància del tràfic a la zona d’urbanitzacions i de S’Arenal. Es tracta d’un projecte que fa més d’un any en el qual s’està treballant conjuntament des dels departaments de Policia Local i Innovació. Fins al moment s’han realitzat algunes proves per trobar el sistema més adient. “El gran problema del nostre municipi és la seva extensió, si es vol utilitzar fibra òptica, el cost serà molt alt, per això ara començarem una prova pilot amb un sistema sense fils”, ha explicat Gines Saez, regidor d’Innovació.

El projecte contempla la instal·lació de les càmeres per comprovar el trànsit a les zones esmentades. Són uns aparells que, a més d’enregistrar el flux de vehicles, tenen la capacitat de llegir les matrícules.

La seguretat és un dels objectius principals d’aquest projecte. Cal pensar que es posaran càmeres a cada accés de S’Arenal i de les urbanitzacions. Aquest fet, suposarà un augment de la vigilància; que ha estat una demanda ciutadana des de fa temps. Des de l’equip de govern s’ha prioritzat aquesta acció per tal de millorar la seguretat i la prevenció.

Per part de la Policia Local és important poder recopilar informació sobre l’accés de cotxes a cada lloc i la seva influència a la zona. Les dades recollides serviran per poder realitzar estudis de mobilitat i millorar els plans de trànsit i estacionament a totes les zones.

La intenció de l’equip de govern és executar tot el projecte en dues fases. La primera fase contempla la zona de S’Arenal, Cala Blava, Bellavista, Les Palmeres, Maioris i Puig de Ros. A la segona fase es preveu la instal·lació de càmeres des de la zona de badies fins a Cala Pi. “Donades les dimensions del nostre municipi i la quantitat de trànsit que suportam, és un projecte que fa temps que era necessari”, ha explicat el Batle Eric Jareño.

Ho vols compartir?
Anterior
Canvi d’horaris a la L501
Següent
L’Ajuntament donarà bonus de consum als residents per incentivar el comerç local
Menú