Llucmajor baixa la taxa del fem quasi un 45% per a l’any 2023

Gràcies a la col·laboració de la població del municipi de Llucmajor en assumptes de reciclatge, al costat de la gestió de l’Ajuntament en aquest àmbit des de 2020, any en què es va posar en marxa el sistema de reciclatge en el municipi, ha permès que la taxa del fem pugui rebaixar-se quasi un 45% per al pròxim exercici.

Com a exemple d’aquesta reducció en la taxa de fem, una llar que no estigui adherit al sistema d’Inspecció de Tractament de Residus (ITR) durant aquest any, pagarà una taxa de 285,2 euros en sòl urbà i 268 euros en cas de sòl rústic. Si la mateixa llar s’adhereix al programa d’Inspecció de Tractament de Residus abans del 31 de gener, les mateixes quotes es veurien reduïdes a 160,6 euros i 86 euros respectivament. Des de l’Ajuntament recorden que no es cobra la totalitat de l’import de la recollida en el cas de sòl rústic, ja que els propietaris d’aquests habitatges han de dipositar els residus en els diferents punts verds existents en el municipi.

Cal destacar que la totalitat dels rebuts dels domicilis, veuran rebaixats els seus deures, però els grans beneficiats són els qui han treballat des de les seves possibilitats, per a millorar les xifres totals del reciclatge de Llucmajor. Aquests veuran rebaixats els seus rebuts en 45 euros respecte al que hauran pagat en el 2022. Un import superior a les persones que no reciclen.

Des del Consistori llucmajorer indiquen que aquesta rebaixa de les taxes ha estat també possible gràcies al treball realitzat en la reassignació d’imposicions als negocis generadors, així com a la creació de nous epígrafs que no existien en el repartiment del cost del tractament i recollida de fem.

Aquesta baixada de la taxa d’ITR suposa, en paraules de Pilar Bonet, regidora d’Hisenda del municipi de Llucmajor, “un esforç per a estar al costat de les famílies en un moment que és crític per a les llars”. I va afegir que “els negocis del municipi han estat beneficiaris d’altres models d’ajuda, que no s’ha pogut traslladar als particulars fins al moment del càlcul de les taxes, per la qual cosa és necessari i just que l’Ajuntament traslladi aquestes ajudes, en forma de rebaixa d’impostos, a les llars de Llucmajor”.

Bernadí Vives, regidor d’Entorn i Manteniment assenyala que “des de l’Ajuntament de Llucmajor volem que la població sigui partícip dels beneficis que el reciclatge suposa. Considerem que tothom necessita que les Administracions estiguin al seu costat en aquests moments, però també és molt important que els ciutadans sàpiguen que reciclar és beneficiós per al municipi, per a l’illa i per al planeta, i això s’ha de premiar d’alguna manera a què més es preocupen per millorar el nostre entorn i lluites contra el canvi climàtic”.

Éric Jareño, batle de Llucmajor, va declarar que “ara és el moment d’estar al costat de les famílies del poble, en un moment en el qual la inflació i les males perspectives financeres fan perillar les economies de les llars, és moment de baixar impostos i alleugerir la càrrega del dia a dia. És la prioritat del Consistori, estar al costat de famílies i empreses del municipi”.

Des de l’Ajuntament asseguren que totes les llars del municipi es poden adherir al programa d’Inspecció de Tractament de Residus podent, d’aquesta manera, versi beneficiats d’aquesta baixada de taxes.

Finalment, aclareixen que en s’Arenal i urbanitzacions, no estan obligats a separar la fracció d’orgànic, ja que no es disposa de medis físics. Amb el nou contracte de recollida de fem i neteja viària, que s’estima es posi en marxa l’any vinent, es produiran modificacions que contribuiran a una millora del sistema de recollida en totes les zones del municipi.

Ho vols compartir?
Anterior
T30 ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS RELATIUS A LA RECOLLIDA I EL TRACTAMENT DELS RESIDUS SÒLIDS URBANS
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor ha concedit 1,2 milions d’euros en ajudes directes al teixit empresarial del municipi
Menú