Llucmajor aprova dedicar un carrer a Bartomeu Sbert Barceló

El Ple de l’Ajuntament de Llucmajor va aprovar ahir dimecres dedicar un carrer en sArenal a Sr. Bartomeu Sbert Barceló, veí de la localitat i que va residir en l’actual carrer Berga.

Bartomeu Sbert Barceló va ser un dels primers empresaris de sArenal, en obrir l’any 1967 el Celler Sbert, a més, va ser un dels primers policies locals de Llucmajor, i va dedicar la seva vida a contar i registrar tots els esdeveniments que succeïen tant en sArenal com a Llucmajor poble.

Sbert va ser corresponsal dels quatre periòdics de Palma en sArenal, a més de ser editor i director de la revista SUnió de sArenal”, i col·laborador de revistes locals com Llucmajor de pinte en ample” o Sa veu de Llucmajor”, i d’altres mitjans de comunicació com a emissores de ràdio i de televisió.

En el seu vessant social, Sr. Bartomeu Sbert Barceló va ser el fundador dels premis lArenaler de lany, que enguany es recuperen en el municipi al cap d’un any sense celebrar-se.

Per aquesta trajectòria, va ser honrat per l’Ajuntament de Llucmajor amb la insígnia d’or i l’estàtua de Jaume III.

El nou carrer Bartomeu Sbert Barceló està situada en el Passatge dels Vies d’és Tren en el tram situat entre els carrers Sant Cristòfol i Berga de sArenal. La família de Sr. Bartomeu Sbert va acudir al ple i van agrair la iniciativa de l’Ajuntament en la seva memòria.

Per a Marga Palmer, regidora de l’àrea de Participació Ciutadana, el nou carrer en memòria de Sr. Bartomeu Sbert Barceló és un merescudíssim reconeixement a un il·lustre arenaler que va impulsar sArenal, no sols en la resta del municipi, sinó que també ho va fer en tota Mallorca gràcies a la seva participació en diferents mitjans de comunicació”.

Per a Xisca Lascolas, batlessa de Llucmajor, la figura de Sbert sempre ha estat molt reconeguda en sArenal, i el fet que li dediquem aquest carrer és, sens dubte, una manera de posar en valor per part de l’Ajuntament a la qual considerem una figura que va dedicar la seva vida a dinamitzar i promocionar sArenal de Llucmajor amb innombrables actuacions de caràcter social, esportiu, cultural, empresarial o en mitjans de comunicació”.

Ho vols compartir?
Anterior
Ordre del dia Ple 29 de maig
Següent
Agenda cultural juny 2024
Menú