L’Ajutament de Llucmajor duplica les places del programa de pràctiques formatives per a joves

L'Ajutament de Llucmajor duplica les places del programa de pràctiques formatives per a joves

La plantilla d’educadors de carrer arriba a 4 gràcies a una nova contractació

L’Ajuntament de Llucmajor ha duplicat les places de joves del municipi que es beneficien del programa Alter, una iniciativa d’integració social i educativa per a joves que duu a terme la Direcció General de Família, Benestar Social i Atenció a Persones en Situació Especial, juntament amb la col·laboració de diversos Ajuntaments de les Illes Balears i la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

Fins ara era 5 els joves del municipi que es beneficiaven d’aquest programa però a petició de l’Ajuntament de Llucmajor, el Govern balear n’ha concedides 5 més. La regidora de Serveis Socials, Maria Antònia Gil (EL PI), explica que “d’ençà que arribarem a l’Ajuntament hem apostat per projectes comunitaris i de prevenció i Alter és un d’ells”.

Per a poder dur a terme aquesta política preventiva “la primera cosa que vàrem fer va ser contractar educadors de carrer, ja que no n’hi havia cap. Ara en tenim quatre gràcies a una darrera contractació que hem fet expressament davant l’augment d’usuaris del programa Alter”, explica Gil.

Alter és un programa basat en pràctiques formatives alternatives dirigides a joves de 14 a 16 que estan en risc d’exclusió social i escolar que demanden una formació adaptada a les seves circumstàncies, que no s’adapten al sistema educatiu ordinari i que alterna una escolaritat compartida, amb activitats eminentment pràctiques (aprenent de mecànica, de cuina, de perruqueria, de manteniment…).

Amb aquest programa “s’ofereix una acció formativa molt més dinàmica, pràctica i funcional mitjançant la qual les persones usuàries també reben nocions sobre habilitats socials, autoestima, normes de convivència, orientació al món laboral, etc.”
A la web de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació expliquen que “d’aquesta manera s’intenta motivar l’alumnat a la formació i, a la vegada, evitar el desenvolupament i la cronificació de conductes no desitjades en els i les joves, així com l’abandonament prematur de l’ensenyança reglada”.

Ho vols compartir?
Anterior
Exposicions particulars. Darrera Fira i Firó
Següent
Plaça interina tècnic d’aministració general
Menú