L’Ajuntament realitza una enquesta en línia per conèixer el sistema de participació ciutadana que volen els llucmajorers

Participació ciutadana

Per part de l’Ajuntament de Llucmajor s’ha posat en marxa una consulta mitjançant un web per tal de demanar a tots els ciutadans la seva opinió sobre els mecanismes de participació de la societat al govern municipal.

“La nostra idea és millorar el reglament que tenen els veïns per a col·laborar en diferents aspectes de la vida municipal i la seva governança”, ha explicat Eloy Crusat, regidor delegat de Participació Ciutadana i Transparència.

D’aquesta manera, durant les pròximes dues setmanes es podrà accedir a l’enquesta des del web municipal, les diferents xarxes socials municipals i des de codis QR als cartells que es posaran a diferents indrets, i emplenar els diferents apartats de preguntes. Els resultats serviran per conèixer les necessitats de la gent a l’hora de plantejar el nou reglament i, a més es farà un nou reglament dels pressupostos participatius.

La consulta tracta diferents aspectes a millorar per tenir una participació real de la ciutadania. Per part dels responsables municipals es vol esbrinar els mecanismes més efectius per a la població, donada la diferencia de necessitats que hi ha entre els diferents nuclis del municipi. També s’aprofita l’enquesta per a demanar sobre el model de transparència de l’acció municipal que es necessita per part de la ciutadania. “Som conscients que no tothom necessita o vol la mateixa quantitat d’informació, per això volem consensuar un procediment en el qual tots estiguin còmodes”, ha dit Crusat.

Quan finalitzi el període de participació de l’enquesta, per part dels responsables municipals es recolliran les dades i es donaran a conèixer a la ciutadania. “Aquest serà el punt de partida de tota una sèrie d’actuacions tan normatives com pel que fa a procediments per tal de fomentar la participació ciutadana i la transparència de l’acció municipal”, ha comentat el Batle, Eric Jareño.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament recepciona les obres de remodelació de les voreres de la Ronda Migjorn
Següent
Es retiren 263 contenidors de Llucmajor poble per implantar la recollida porta porta
Menú