L’Ajuntament de Llucmajor valora com a “molt positiva” la campanya d’enguany contra la processionària

L’Ajuntament de Llucmajor, és un del més afectats de Balears per la seva extensió (el més gran en superfície de les Illes) cada any per la processionària.

És per aquest motiu, que per enguany, el consistori ha optat per desenvolupar un pla complet d’eliminació d’aquesta plaga a les diferents zones del municipi.

Gràcies a la col·laboració amb una empresa externa, s’ha actuat d’una manera general als pins de les zones escolars i parcs dels diferents enclaus.

El regidor de Medi Ambient, Guillem Roig, explica que “s’ha procedit a injectar un producte als pins que actúa dirèctament sobre el cuc de la processionària, però no fa malbé ni afecta a la fauna ni flora que conviu als arbres ni als voltants, evitant així pegar trets en zones delicades”, afegeix.

Per altra banda, “a la resta de zones, s’ha actuat també amb el personal qualificat de la brigada i agents de medi ambient, degudament autoritzats per la Guàrdia Civil per fer ús d’armes de foc, que disparaven directament a les bosses”.

La campanya contra la processionària va començar el passat 25 de gener i s’ha desenvolupat fins el 28 de febrer (un mes).

“S’ha prioritzat a les zones verdes del terme, on s’ha intervingut fins a quaranta-nou zones, efectuant un total de 2500 dispars”, apunta Roig.

Enguany també s’ha prestat servei a particulars, dels quals divuit es troben a urbanitzacions, amb un total de 338 dispars, així com a polígons (fora vila) s’ha intervingut a 23 zones amb 895 dispars.

“El total de la campanya ha quantificat un total de 3741 dispars, que juntament amb la contractació de l’empresa externa que ha fet el tractament d’injeccions als pins a les zones més sensibles, com zones verdes i voltants dels centres escolars, permet obtenir un resultat molt positiu i satisfactori de la campanya”, anuncia el regidor.

“No hem d’oblidar però que Llucmajor és un municipi molt gran. És el més gran en quan extensió de les nostres Illes i hi ha una gran quantitat de zones rústiques i verdes arreu del municipi”, diu Guillem Roig. Per aquest motiu “hem de tenir en compte que és impossible arribar a tot el municipi, encara que consideram que hem actuat a les zones més sensibles i necessàries del municipi”.

Ho vols compartir?
Anterior
Aprovació definitiva de l’ Estudi de Detall relatiu a la façana marítima de Via Mediterrània 71
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor aprova un pressupost “post pandemia” de 46,70 milions d’€ per 2022, un 5,56% més que l’any anterior
Menú