L’Ajuntament de Llucmajor treu a concurs la gestió de la canera municipal

L'Ajuntament de Llucmajor treu a concurs la gestió de la canera municipal

Per un període de dos anys i un cost de 250.000 €

L’Ajuntament de Llucmajor ha tret a licitació el contracte el servei de gestió de la canera municipal, que inclou la recollida d’animals domèstics (cànids, felins, equins, ovins i caprins i porcins) i exòtics abandonats o vagabunds. També inclou el control de plagues urbanes d’avifauna.

El valor estimat d’aquest concurs és de 250.000 € per dos anys de gestió del servei, prorrogables a dos anys més. La canera municipal de Llucmajor està ubicada en el camí de Son Gall i actualment disposa de 13 caneres, una caseta de personal amb bany, oficina i dos magatzems.

El servei de recollida ha d’estar operatiu cada dia de l’any, les 24 hores del dia, inclosos els festius i, per aquest motiu, ha de disposar d’un telèfon 24 hores. L’adjudicatària d’aquest servei, haurà de disposar d’instal·lacions per allotjar els cans recollits a Llucmajor en cas d’urgència o de saturació de la canera municipal.

Entre altre material per a desenvolupar el servei, l’empresa contractista haurà de disposar d’incineradora pròpia, o compromís amb una d’existent per a la incineració d’animals. També haurà d’instal·lar càmeres de videovigilància a tot el recinte exterior de la canera, lector de xip, una persona amb permís oficial per disparar dards, material sanitari i de cures d’animals, etc.

El servei també fa especial menció a la gestió de les colònies de moixos, que es basarà en el procediment de captura, esterilització i retorn sempre que no hagin pogut ser donats en adopció.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llucmajor, Jaume Tomàs, ha explicat que “fins ara la canera municipal era gestionada per l’àrea de medi ambient amb dos operaris de l’Ajuntament que feia front al manteniment i totes les despeses que ocasionava el servei”. En aquesta línia, afegeix que “econòmicament pràcticament suposarà la mateixa despesa però amb la diferència que el servei serà donat per una empresa especialitzada que compta amb tots els mitjans i experiència i esperam que vagi en benefici dels usuaris i dels animals”.

Ho vols compartir?
Anterior
El Govern balear destina 1 milió d’euros a la compra d’un teatre a Llucmajor i a la millora de Gran i General Consell de s’Arenal
Següent
El XXI Festival Internacional de Teatre de Teresetes farà dues aturades a Llucmajor
Menú