L’Ajuntament de Llucmajor treballa en una nova Ordenança per a guanyar estacionaments facilitant que els veïns puguin aparcar davant el seu propi gual

L’any 2010 es va aprovar l’Ordenança Municipal de Circulació del municipi de Llucmajor, en la qual només s’ha produït una modificació un any després a causa de la inclusió de la zona ORA.

Aquesta Ordenança municipal té alguns articles desfasats que provoquen que hagi d’ajustar-se d’acord amb la Llei de Trànsit vigent.

És per això, que des de l’Ajuntament de Llucmajor, i més concretament des de la seva Policia Local, s’estigui treballant en una nova Ordenança Municipal que s’adeqüi als temps actuals, en els quals els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), de mobilitat sostenible i elèctrics, els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, entre altres, es vegin recollits en una Ordenança que tingui en compte totes aquestes característiques que no estan contemplades en l’actualitat.

Un altra de les circumstàncies que fa que sigui necessària aquesta nova Ordenança és la proliferació de vehicles, tant d’ús personal com de lloguer, que fan que es produeixin problemes d’aparcament en el municipi, especialment en temporada d’estiu en determinades zones.

Per això, s’està estudiant proposar que els propietaris de guals permanents d’habitatges unifamiliars, puguin estacionar els seus vehicles davant del seu propi gual.

D’aquesta manera, els vehicles estacionats en els guals, per exemple, un habitatge amb dos vehicles i una plaça de pàrquing interior alliberaria una plaça d’aparcament en la via pública per a la resta d’usuaris, alleugerint, d’aquesta manera, els possibles problemes d’aparcament de les zones més afectades.

Des de la Policia Local de Llucmajor estimen que les zones més beneficiades per aquestes mesures seran el centre de Llucmajor i s’Arenal, zones madures amb una alta densitat de vehicles i, en conseqüència, amb major problemàtica per als residents a l’hora d’aparcar.

Per a Éric Jareño, batle de Llucmajor, “aquesta mesura suposa, des del nostre punt de vista, descongestionar determinades zones del municipi en la qual s’existeixen problemes d’aparcament, a més d’un avantatge de cara al resident i al visitant al mateix temps que la nova Ordenança ha de servir per a adequar les circumstàncies actuals de mobilitat a la realitat actual. És necessari poder donar solucions a determinats problemes utilitzant mesures que estan al nostre abast”.

Ho vols compartir?
Anterior
Presentades les VII Jornades d’Estudis Locals de Llucmajor
Següent
Contracte menor de servei per a l’actuació musical del grup Roada, dia 16 d’abril de 2023, a s’Arenal
Menú