L’Ajuntament de Llucmajor presenta tres projectes per a ser finançats a través de l’Impost de Turisme Sostenible

L’Ajuntament de Llucmajor ha sol·licitat tres subvencions al Govern a partir dels fons recaptats per l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) per a dur a terme els següents projectes.

El primer d’ells es tracta de la rehabilitació de l’entorn, els dos aljubs, la plaça, la il·luminació interior del claustre i la climatització dels espais de l’arxiu històric del Convent de Sant Bonaventura, considerat com un espai BIC. Per a aquest projecte s’han sol·licitat 2.753.757,12€.

D’altra banda, juntament amb els municipis d’Andratx (458.622,67€) i Costitx (49.481,54€), el Ajuntament de Llucmajor ha realitzat una petició d’1.061.967,67€ per a la descarbonització de la flota de vehicles municipals, contribuint, d’aquesta manera, a continuar rebaixant les emissions de CO2, juntament amb altres accions portades ja a terme com la substitució de més de 1.000 lluminàries del municipi.

Finalment, els municipis que es comprenen en la ruta GR South Mallorca, que són Felanitx, Porreres, Santanyi, Ses Salines i Campos, a més de Llucmajor, han sol·licitat diferents punts de recàrrega de vehicles elèctrics en punts estratègics de rutes turístiques que transcorrin per aquests municipis. Per a Llucmajor s’ha sol·licitat l’import de 540.767,23€.

A esperes de l’aprovació del Govern, el 80% del finançament d’aquests projectes provindria del ITS i el 20% restant seria finançat pel propi Ajuntament de Llucmajor.

Pilar Bonet, regidora d’Economia i Hisenda va declarar que “hem sol·licitat aquestes subvencions perquè creiem que són projectes beneficiosos per al nostre municipi i els nostres veïns i veïnes. Protegir el nostre patrimoni, tant cultural com mediambiental és una obligació”, a més va indicar que “són projectes que s’adapten a les exigències i a les bases que s’apliquen a aquesta mena de subvencions”.

Per part seva, Éric Jareño, batle de Llucmajor, va comentar que “en dos dels tres projectes en els quals se sol·liciten subvencions a través del ITS acudim conjuntament amb altres municipis. Això deixa clar que, els nostres projectes per a millorar el medi ambient, són projectes que són transversals i que hem de fer esforços conjunts per a lluitar contra el canvi climàtic”.

Ho vols compartir?
Anterior
La Policia Local de Llucmajor identifica a l’autor de multitud de pintades en el municipi
Següent
Convocatòria de les proves selectives per cobrir com a funcionari de carrera sis (6) places d’oficial de policia local de l’Ajuntament de Llucmajor, mitjançant el sistema de promoció interna
Menú