L’Ajuntament de Llucmajor inicia el canvi a led de tot l’enllumenat públic del terme

L'Ajuntament de Llucmajor inicia el canvi a led de tot l'enllumenat públic del terme

L’any 2030 haurà d’haver canviat un total de 5.600 punts de llum a tot el municipi

L’Ajuntament de Llucmajor ha iniciat el procés de canvi a led de tots els punts de llum del terme municipal, un procés llarg que ha de concloure el 2030. Aquest any i segons el Pacte de Batles i Batlesses per la lluita contra el canvi climàtic, tot l’enllumenat públic dels municipis ha d’estar canviat a led. En el cas de Llucmajor suposarà el canvi de 5.600 punts de llum a tot el terme municipal.

El canvi ha començat a diferents indrets del terme municipal. En el nucli de Llucmajor, s’ha realitzat als carrers Vall (17 punts), Sant Pere (6 punts), Bons Aires (6)
Gràcia (zona Institut, 18 punts) i Nou (8).

Una de les zones en què es notarà més el canvi, serà a la primera línia de Son Verí Nou, al passeig d’Alfons XIII, on es passen a led 43 punts de llum. En aquesta via, s’aprofita per dur a terme l’embelliment i millora de l’enllumenat. En aquest espai de devora la mar, a banda de canviar les lluminàries, es milloren també les columnes per evitar la seva oxidació.

A l’avinguda Europa de s’Arenal, la millora serà substancial, ja que s’aprofita el canvi a led per canviar tot el sistema d’il·luminació. Així, es col·locaran 29 fanals dobles, és a dir, que donaran llum a la calçada des d’una altura de 6 metres i a la voravia des de 4 metres.

Finalment, en el conegut com a Racó des Llobets, tram que uneix el nucli de son Bieló amb sa Ràpita (Campos), es col·loquen 18 punts de llum nous. En aquest cas, i per mantenir l’estètica de la zona, s’ha elegit el mateix model que els que hi ha a la primera línia de la costa campanera.

El regidor d’Urbanisme, Ordenació del Territori, Entorn Urbà, Medi Ambient i Medi Rural, Jaume Tomàs, explica que per aquesta fase del projecte de canvi a led, ha costat 250.000 euros, a compte del romanent de tresoreria de l’Ajuntament de Llucmajor. “Tenim fins a l’any 2030 per fer el canvi a led de tot l’enllumenat públic i tenim projectes preparats per quan vagin sortint convocatòries d’ajudes per poder anar duent-ho a terme”, explica Tomàs.

“Amb el pacte de batles i batlesses per la lluita contra el canvi climàtic, els ajuntaments ens comprometem a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera duent a terme polítiques responsables”, apunta Tomàs qui recorda que a Llucmajor, per exemple, ja s’han implantat millores d’estalvi energètic i la implantació d’energies renovables a les instal·lacions esportives de s’Arenal i Llucmajor.

Ho vols compartir?
Anterior
Obert el termini per a presentar-se als programes mixtos d’ocupació i formació de l’Ajuntament de Llucmajor
Següent
Comença la recerca de víctimes del feixisme a la fossa del pou de s’Àguila, a Llucmajor
Menú