L’Ajuntament de Llucmajor i la Fundació ‘la Caixa’ firmen un conveni per treballar per a la superació de la pobresa infantil a s’Arenal

Ndp La caixa Llucmajor

Amb aquesta signatura, l’Ajuntament de Llucmajor reafirma el seu compromís en la implantació del programa CaixaProinfància, centrat en l’atenció de les famílies amb nins i nines d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat.

Amb aquesta signatura, l’Ajuntament de Llucmajor reafirma el seu compromís en la implantació del programa CaixaProinfància, centrat en l’atenció de les famílies amb nins i nines d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat. El programa actua a Llucmajor des de 2014 i fins a finals de 2021 ha acompanyant a 584 menors i 357 famílies, gràcies també a la coordinació amb l’Ajuntament de Palma, donat que s’Arenal pertany a ambdós municipis.

– Amb aquest nou acord, la Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Llucmajor identificaran i analitzaran les situacions de pobresa a s’Arenal per definir una proposta de serveis conjunta que anirà destinada a unes 115 famílies.
– CaixaProinfància té com a principal objectiu garantir la promoció socioeducativa dels nens i nenes, posant a disposició de les famílies una sèrie d’ajudes dirigides al reforç escolar, l’educació no formal, el suport educatiu familiar, la teràpia psicosocial i la promoció de la salut. 

La directora corporativa de Programes Socials de la Fundació “la Caixa”, Montserrat Buisán, i el batle de l’Ajuntament de Llucmajor, Eric Jareño, han signat, telemàticament, un acord per seguir impulsant el programa CaixaProinfància a Llucmajor amb l’objectiu de continuar treballant per a la superació de la pobresa infantil. 

En l’acte de signatura han estat acompanyats de Gabriel Rojo, Regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Llucmajor, Antònia Maestre, Tècnica de Serveis Socials de l’Ajuntament de Llucmajor, Xavier Torrens i Belén Sánchez, director i coordinadora d’Espiral – Entitat prestadora de serveis a la joventut, Cristina Antich, delegada territorial de Fundacio “la Caixa” a Balears, Àngela Aguiló d’EAPN i coordinadora de CaixaProinfància a Mallorca i Betty Saez, referent de CaixaProinfància de Fundació “la Caixa” per Mallorca.

El programa actua a Llucmajor des del 2014 a través d’Espiral – Entitat prestadora de serveis a la joventut, i fins a finals del 2021 ha pogut acompanyar a 584 menors i 357 famílies en situació vulnerable, gràcies també a la coordinació amb l’Ajuntament de Palma, donat que s’Arenal pertany a ambdós municipis. Cal destacar que en el curs 2020/21 han estat atesos 148 menors i 104 famílies.

El batle de Llucmajor, Eric Jareño, considera que “aquest és un dels reptes més importants de l’Àrea de Serveis Socials del nostre consistori” i creu que “gràcies a aquest acord amb ‘La Caixa’ que ja duim molts d’anys duent a terme, tractam de donar una millor infància a molts de dins i nines del municipi, amb la finalitat d’intentar que visquin d’una manera més feliç”.

En aquest sentit, el batle de Llucmajor pensa que “aquest conveni publicoprivat no és més que un exemple del treball que entre tots feim per aconseguir reduir les mancances d’aquests nins i les seves famílies”.

CaixaProinfància és el programa de la Fundació “la Caixa” dirigit a famílies amb nins, nines i joves de fins a 18 anys en risc o situació d’exclusió social. Amb aquest nou acord es destinarà un pressupost de 137.597,98€ euros anuals al desenvolupament del programa en el territori de l’Arenal.

La Fundació “la Caixa” i l’Ajuntament de Llucmajor identificaran i analitzaran conjuntament les situacions de pobresa i vulnerabilitat existents. Aquestes realitats requereixen anar més enllà de l’atenció a necessitats puntuals i realitzar plantejaments d’actuació globals que ajudin a la transformació de la situació dels infants i les seves famílies. En aquesta línia, es definirà una proposta de serveis conjunta que aglutini recursos públics i privats així com projectes socials innovadors del territori. L’objectiu és poder atendre a unes 115 famílies.

Promoció socioeducativa

CaixaProinfància treballa per trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills i fomentar la igualtat d’oportunitats. El programa es dirigeix a la infància en situació de pobresa econòmica i vulnerabilitat social, amb la finalitat de promoure i acompanyar el seu desenvolupament de forma integral, afavorint les polítiques de millora de l’equitat i la cohesió social. 

Un dels objectius fonamentals de CaixaProinfància és garantir la promoció educativa dels menors, entenent que d’aquesta dependrà, en gran part, el seu benestar futur. CaixaProinfància també treballa per contribuir en la millora de la renda familiar, mitjançant ajudes a béns bàsics. Això es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball: 

– Reforç educatiu: atenció logopèdica, psicomotora, grups d’estudi assistit, reforç individual, aules obertes i ajudes per a l’equipament escolar. .

– Educació no formal i temps lliure: centres oberts, campaments i activitats d’estiu.

– Suport educatiu familiar: tallers educatius familiars i centre matern infantil.

– Atenció i teràpia psicosocial: personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals.

– Promoció de la salut: ajudes per a alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.

Ho vols compartir?
Anterior
L’AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR DONA LA BENVINGUDA A L’ALUMNAT-TREBALLADOR DE LLUCMATOURIST V
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor s’uneix a la campanya #LucesPorCorazonesSanos
Menú