L’Ajuntament de Llucmajor demana col·laboració ciutadana per millorar la retirada de residus urbans

L'Ajuntament de Llucmajor demana col·laboració ciutadana per millorar la retirada de residus urbans

Record els horaris que marca l’ordenança municipal

L’Ajuntament de Llucmajor ha iniciat una campanya informativa mitjançant la qual demana la col·laboració de la ciutadania per tal de millorar la recollida de residus en el terme municipal. Per aquest motiu, recorda els dies i horaris en què es poden dipositar els residus domèstics en els contenidors.

Així, segons l’ordenança municipal, es poden treure els residus domèstics 4 dies de la setmana que varien segons el nucli urbà i entre les 18.00 i les 23.00 hores. En temporada alta, a la zona de s’Arenal es retiren cada dia de la setmana. Així mateix, l’Ajuntament de Llucmajor recorda que només es poden dipositar residus domèstics i en una bossa tancada i que està prohibit deixar qualsevol residu a l’exterior o fer-ho fora de l’horari establert. Vulnerar l’ordenança pot arribar a ser sancionat amb multes de fins a 3000€.

En aquest sentit, el regidor de Manteniment de l’Entorn Urbà, Bernadí Vives, explica que “amb aquesta campanya el que feim és recordar el que estipula l’ordenança municipal i ho feim bàsicament per aquelles persones que no la compleixen, que per sort són una minioria, ja que la majoria de ciutadans fa les coses ben fetes i treu els fems quan toca”.

Vives vol deixar clar que “pel que fa a la recollida de residus a contenidors urbans no hem canviat ni el servei ni la freqüència respecte a la legislatura passada perquè consideram que si es compleixen els horaris, és suficient”. El regidor recorda que si s’estableixen els 4 dies a la setmana de recollida i en un horari d’horabaixa “lògicament és perquè coincideixin amb les recollides i evitar molèsties i males olors que poden arribar a desprendre els residus si romanen molt de temps dins els contenidors, això es fa a la majoria de municipis de Mallorca sense problemes”.
Per altra banda, l’Ajuntament llucmajorer recorda que per a la retirada de voluminosos com ara mobles i electrodomèstics o restes de poda, existeix un servei de recollida a domicili que s’ha de concretar telefonant al 971 66 29 66 o al 971 12 08 83.

Ho vols compartir?
Anterior
Premis del concurs de decoració d’aparadors de Nadal
Següent
Iniciades les tasques de restauració del Molí den Gaspar
Menú