L’Ajuntament de Llucmajor bonificarà el 95% de la Plusvàlua als hereus, el màxim permès per la Llei

Aquesta és la bonificació màxima a la que pot arribat l’Ajuntament segons la normativa estatal.
El 5% restant correspon als tràmits burocràtics.
“L’Ajuntament de Llucmajor s’esforça al màxim per estar devora del ciutadà en moments d’incertesa econòmica com els actuals”, explica el batle Eric Jareño

L’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat al darrer ple ordinari, la bonificació del 95% de l’impost de plusvàlues per als hereus.

Aquesta mesura, que modifica el percentatge del 75 al 95% i que és el màxim permès per la normativa estatal, “és una clara mostra de què l’Ajuntament de Llucmajor s’esforça al màxim per estar devora dels ciutadans, sobretot en moments d’incertesa econòmica com els actuals”, explica el batle, Eric Jareño, qui afegeix que “el consistori aplicarà la màxima bonificació que li és possible”, ja que com a mínim un 5% s’ha de dedicar als tràmits burocràtics.

A més, no es cobrarà plusvàlua a altres supòsits, com per exemple: si no hi ha un canvi de valor de l’immoble, als fills de víctimes de violència de gènere, així com als fills amb discapacitat i tutela.

“En tots aquests sentits hem intentat crear un sistema que no penalitzi a la gent només pel fet d’haver rebut una herència”, comenta la regidora d’Hisenda, Pilar Bonet, qui avisa que “el que sí penalitza la llei és l’especulació de les compra vendes en poc marge de temps, per lo que s’aplica una tabla creada pel propi Govern Central, de la que l’Ajuntament de Llucmajor farà servir la tabla bàsica per no haver d’aplicar anualment les modificacions contemplades als Pressuposts Generals de l’Estat.

Exemple per cada 1000 euros de base imposable i quota integra:

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor adapta les voravies de s’Arenal per facilitar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor organitza la seva I Escola de Pàsqua per a nins i nines del municipi
Menú