L’Ajuntament de Llucmajor aprova un pressupost “post pandemia” de 46,70 milions d’€ per 2022, un 5,56% més que l’any anterior

Seguim centrats en la recuperació econòmica, però també en la recuperació de Llucmajor en matèria social i cultural”, diu el batle, Eric Jareño.

Se reforçaran les àrees per gestionar el gran nombre d’inversions que tindrà el municipi.

L’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat avui un pressupost de 46,70 milions d’€ per 2022. Aquestes xifres representen un 5,56% més que l’any anterior (44,20 milions).

El batle, Eric Jareño, explica que “aquest és un pressupost post pandèmia que aposta per la reactivació econòmica, però també per la reactivació de la vida dels llucmajorers” i subratlla que “seguim centrats en la recuperació econòmica, però també en la recuperació de Llucmajor en matèria social i cultural”.

La regidora d’Economia i Hisenda, Pilar Bonet, explica que aquests comptes “incorporen noves inversions procedents del capítol de remanents de tresoreria i també contemplen el reforç de les distintes àrees per gestionar el gran nombre d’inversions que tindrà el municipi i les que també es tramitaran de fons europeus”.

Bonet apunta però que “el pressupost per 2022 serà expansiu, però tindrà molt en comtpe la crisi que vindrà per la invasió de Rúsia a Ucraïna”.

Per això, “hem confeccionat unes comptes per que intenten deixar un poc de banda les restriccions del COVID, però que a la vegada són precabudes per la situació econòmica que pot derivar del conflicte internacional a Ucraïna”.

Segons la responsable municipal d’Economia i Hisenda, el que condiciona més el pressuposts és el reforç de les distintes àrees per fer front als gran nombre d’inversions que haurà a totes les zones del municipi.

El 2021 vàrem afrontar aquesta tasca amb la plantilla actual, amb molta feina per part seva. Però enguany hem de tenir en compte les subvencions dels fons europeus i aixó implica molta feina de preparació tècnica i de tràmits burocràtics”.

En quan al capítol d’inversions, Bonet desvetlla que s’invertiran 15 milions d’ € del romanent en millores en infraestructures municipals, equipaments culturals, el concurs d’idees de Cas Coix, incorporar Ca s’Hereu coma a nou conservatori, compra d’un solar per construir un nou edifici on s’integraran tots els serveis unificats per donar facilitats de gestió als ciutadans, adequar espais per dedicar-los a associacions i entitats locals, entre d’altres moltes d’altres actuacions”.

També es destinarà 1,5 milions a asfaltat, parcs i voravies. Es posarà en marxa un nou projecte de PGOU i s’encomanarà el projecte per la urbanització i clavegueram i il·luminació de Cala Pi, Vallgonerera i Es Pas, valorat tot en 1,2 milions d’euros.

En aquest mateix capítol es realitzaran inversions esportives prioritzant s’Arenal i Urbanitzacions.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor valora com a “molt positiva” la campanya d’enguany contra la processionària
Següent
Difusió pública del programa SOIB 30 Formació i Ocupació
Menú