L’Ajuntament crearà un comitè politicosocial per a la creació d’un pla d’acció per ajudar a les empreses

pleno enero 2021

El projecte pretén avaluar amb representants de tots els sectors econòmics les necessitats reals de cada branca empresarial.

L’Ajuntament de Llucmajor va anunciar aquest dimecres en el ple ordinari de la Corporació municipal, celebrat telemàticament, la creació d’un Comitè politicosocial format entre el Consistori i els representants de tots els sectors empresarials que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi.

El batle, Éric Jareño, ha explicat que aquesta iniciativa sorgeix arran d’una moció presentada pel grup socialista d’adhesió al Pla Reactiva que impulsa el Govern i a la que l’equip de Govern municipal hi va donar suport amb la inclusió de la retirada de la bonificació de la taxa de fems “davant la impossibilitat de fer-la efectiva tal com al·lega el Departament d’Intervenció de l’Ajuntament”. “Amb aquesta iniciativa volem donar una passa més cap a les ajudes que es puguin donar a tots els sectors empresarials presents arran del municipi”.

La regidora d’Hisenda, Pilar Bonet, ha especificat que “la creació d’aquest comitè es troba en fase embrionària, que es constituirà en saber quina partida econòmica s’hi pot destinar, ja que esperam la liquidació dels comptes municipals a finals del mes de febrer per saber el romanent de Tresoreria del que disposam”.

“La voluntat de l’Ajuntament és que sigui un comitè integrat per tots els representants dels sectors productius llucmajorers, i no només els dedicats al sector turístic, perquè consideram que la crisi s’ha encebat no només en l’hostaleria i oferta complementària sinó en molts altres sectors econòmics dels quals no es parla, però que estan igualment afectats per la crisi de la Covid-19”.

“Recollirem el sentir de cadascun d’aquests sectors, avaluarem les seves necessitats específiques i, a posteriori, crearem un pla d’acció que ajudi a minvar o pal·liar els efectes d’aquesta pandèmia”, ha conclòs la regidora.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament donarà bonus de consum als residents per incentivar el comerç local
Següent
L’Ajuntament arrenca la campanya d’adhesió a la Inspecció Tècnica de Residus (ITR)
Menú