L’Ajuntament arrenca la campanya d’adhesió a la Inspecció Tècnica de Residus (ITR)

ITR

S’han repartit 27.000 cartes informatives amb el formulari d’adhesió a tots els nuclis de població i en els habitatges situats a les zones rústiques entre altres elements informatius.

L’objectiu és reduir la taxa de residus fins a un 39% a aquells ciutadans que més reciclin amb una separació correcta dels residus en origen.

L’Ajuntament de Llucmajor bonificarà als ciutadans que més reciclin i que facin una correcta separació dels residus en origen, des de casa seva, i adherits a la campanya d’Inspecció Tècnica de Residus (ITR).

Segons ha explicat el primer tinent de batle de Manteniment Urbà, Bernadí Vives, ja s’han repartit a prop de 27.000 cartes informatives que inclouen el formulari d’inscripció i que s’han editat en català i castellà, repartides entre tots els nuclis; Llucmajor, s’Arenal, i les 16 urbanitzacions del terme municipal.

Així mateix, s’han dissenyat cartells que es repartiran entre els comerços locals i les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, i panells informatius ubicats a les Àrees d’Aportació de Residus. També es durà a terme una campanya audiovisual amb vídeos informatius i una guia per adherir-se a la campanya, entre altres elements publicitaris.

“El nostre objectiu és incentivar el reciclatge en origen i aquest nou sistema és més net, més barat i més sostenible, a més de tenir una major cura respecte al medi ambient del municipi. Els usuaris adherits a la campanya tindran descomptes a la taxa de fems i comptaran en tot moment amb assessorament tècnic de com han de dur a terme la separació de residus a casa seva i fer un reciclatge correcte”.

L’Ajuntament comprovarà la correcta separació dels residus mitjançant una inspecció tècnica de residus (ITR) als habitatges inscrits voluntàriament. Per tant, s’haurà de permetre l’entrada al domicili a les persones autoritzades per l’Ajuntament, que examinaran que es fa la separació de manera correcta i, a més, resoldran els dubtes que pugui tenir el ciutadà. Les visites es faran durant l’any 2021, any en el qual s’aplicarà la tarifa diferenciada.

“Creiem fermament que Llucmajor ha de donar passes cap a ser un municipi sostenible i des de l’administració local dotam de les eines necessàries per aconseguir aquest objectiu”, ha declarat el batle, Eric Jareño, qui ha volgut “deixar ben clar que en cap cas es posaran sancions per una incorrecta separació dels residus, els tècnics municipals faran una mera tasca d’inspecció i informació, res més”.

Jareño ha recordat que aquesta iniciativa “és per a qualsevol habitatge del municipi i que malgrat que hi ha zones del municipi on encara no hi ha contenidors d’orgànica, que s’aniran ubicant a poc a poc, els ciutadans que ho desitgin es poden adherir a aquest sistema sense cap problema”.

Descomptes a la taxa

La regidora d’Hisenda, Pilar Bonet, ha explicat que els usuaris adherits al programa tindran descomptes de fins al 39% respecte als no adherits, a més suposa una rebaixa de fins al 15% (-31 €) respecte a l’actual cost de la taxa.

Pel que fa als comerços aquestes rebaixes representen entorn del 30%, i el 10% respecte a l’actual taxa. Pe contra, als usuaris que no s’adhereixin al programa, i per tant no es comprometin a separar efectivament els seus residus, aquestes tarifes es veuran incrementades fins a un 17% respecte a l’actual taxa. 

Pel que fa als habitatges en rústic, amb motiu de la redistribució dels contenidors en sòl rústic i creació les àrees d’aportació vigilades, s’ha reduït fins al 50% del cost de la recollida, en cas d’estar adherits al programa. Així en el cost total de la taxa per aquests usuaris percebrà una rebaixa del 80% respecte a l’actual taxa (-105 €).

Foto: els ciutadans fan coa per presentar la sol·licitud d’adhesió a la ITR a l’oficina d’atenció de Llucmajor.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament crearà un comitè politicosocial per a la creació d’un pla d’acció per ajudar a les empreses
Següent
L’Ajuntament inverteix a prop de 13.000 € en la reforma de la pista multiesportiva de Cala Pi
Menú