La urbanització de Sa Torre inaugura la primera zona d’oci caní del municipi de Llucmajor

oci can

Es tracta d’un espai públic a una zona verda que disposa de 1.600 metres quadrats.

L’Ajuntament de Llucmajor ha inaugurat a la urbanització de Sa Torre una zona d’oci caní (ZOC). Es tracta d’un espai públic tancat on els animals i els propietaris poden conviure. Això si, en tot moment han de tenir els cans vigilats. Aquesta iniciativa, pionera al municipi, servirà com a prova pilot per poder crear altres ZOC a diversos punts del municipi.

El Batle, Eric Jareño, acompanyat pel tinent batle de Manteniment Urbà, Bernadí Vives, la tinent batle de Comerç i Mercats, Noemí Getino, el tinent Batle d’Urbanisme i Medi Ambient, Guillem Roig i la regidora d’Educació Xisca Lascolas han acudit a les instal·lacions per tal de donar el sus als usuaris. Així, les persones amb cans, ja poden gaudir de la ZOC de Sa Torre. “Per nosaltres suposa donar una passa endavant per aconseguir espais de convivència dels cans amb la zona pública, i, a més, és una aposta de l’equip de govern perquè Llucmajor sigui pet-friendly”, ha comentat Jareño.

Les noves instal·lacions es troben a una zona verda de la urbanització. Consta d’uns 1.600 metres quadrats de grandària. S’ha instal·lat un tancament perimetral d’uns 160 metres i s’han creat dues portes d’entrada i sortida al recinte. A tota la parcel·la hi ha arbrat mediterrani. L’objectiu d’aquesta ZOC és poder tenir un indret on es poden deixar anar els gossos, afavorint la seva socialització i esplai. “Es tracta d’un compromís de l’equip de govern des del principi de legislatura i que ara ha vist la llum, però pensam que si trobam zones d’iguals condicions, seran ben rebudes pels propietaris de cans”, ha explicat Roig.

Per part de l’Ajuntament s’ha realitzat una inversió de poc més de 2.000 euros pel material del tancament de la zona. Aquest projecte ha estat realitzat gràcies a la col·laboració dels alumnes-treballadors del programa “Hortus Major”, el programa mixt d’ocupació adreçat a joves de menys de trenta anys en situació d’atur, i que és finançat pel SOIB amb la participació del SEPE i el cofinançament del Fons Social Europeu. Aquestes persones estan formant-se per a obtenir el Certificat de Professionalitat en Instal·lació i Manteniment de Jardins i Zones Verdes. “La nova ZOC compleix un doble objectiu, per una banda hem creat un lloc adequat i necessari per als cans, i per l’altra banda els joves han après en un entorn real que els servirà per al seu futur laboral a curt termini”, ha comentat Lascolas.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament inverteix a prop de 13.000 € en la reforma de la pista multiesportiva de Cala Pi
Següent
Llucmajor comença amb una campanya de lluita contra el vandalisme amb sancions que poden arribar als 3.000 euros
Menú