La Setmana Santa a Llucmajor

La Setmana Santa a Llucmajor

Repàs dels actes de Setmana Santa celebrats al nostre poble.

La Setmana Santa al nostre terme, començà amb la tradicional trobada de confraries i el pregó que es pronuncià a l’església de la Mare de Déu de la Lactància a s’Arenal. El pregoner d’enguany fou el franciscà pare Jordi Llompart, rector de la Parròquia de San Ferran. Una gran quantitat de públic es reuní a la parròquia de s’Arenal per escoltar el pregó d’aquest franciscà, el qual parlà sobre el que és la Setmana Santa.

L’endemà les parròquies de Sant Miquel de Llucmajor, Mare de Déu de la Lactància de s’Arenal, Santa Maria Assumpta de Badies i Sant Jaume de s’Estanyol celebraren la benedicció de rams. Al Lloc Sagrat de Llucmajor es va fer un mercadet de llibres, roba i altres objectes a benefici de Càritas, amb la finalitat de recaptar fons per ajudar a les famílies més necessitades. L’horabaixa, al Claustre de Sant Bonaventura, va tenir lloc el tradicional Concert del Ram de l’Orquestra de Cambra de Llucmajor, on tant els components i el director de l’orquestra, com els alumnes de teatre, que recitaren uns fragments dedicats a l’obra de Vivaldi, i na Rosa Garcías Miralles, violí solista de les Quatre Estacions, demostraren un gran nivell a l’hora d’interpretar, entre d’altres, les següents obres: Quatre estacions de Vivaldi, el Canon de Pachelbel i Queen Funeral March de Henry Purcell.

El Dijous Sant, després de l’Ofici, a Llucmajor i a Badies sortiren les respectives processons fent el recorregut pels carrers dels dos nuclis de població. El Divendres Sant, en acabar l’Endavallament, tant a Llucmajor com a s’Arenal també desfilaren les diferents confraries, presidides per l’imatge de Jesucrist mort. Un total de tretze confraries han fet possible que tant els residents com els visitants del municipi hagin pogut gaudir d’unes processons de Setmana Santa que s’han caracteritzat per la seva bellesa i serietat. Totes les processons foren acompanyades pel batle, altres autoritats i les bandes de música de Llucmajor i s’Arenal.

El Diumenge de Pasqua a les vuit del matí, al Convent de Sant Bonaventura es va celebrar el tradicional Sermó de s’Enganaia. Mn. Antoni Vadell i Ferrer, capellà llucmajorer, fou l’encarregat de predicar el sermó i tingué l’avantatge de que l’orgue, el seu contrincant, no va poder sonar degut a l’averia elèctrica que es produí. En finalitzar l’ofici, començà la processó de s’Encontrada amb el renou dels trons de les escopetes de fons. Davant l’Ajuntament es trobaren la Mare de Déu, que arribà acompanyada dels Xeremiers de Sa Marina, i Jesús Ressucitat. La Coral Amics de la Música i la Banda de Música de Llucmajor interpretaren l’Al.leluia, tradicional llucmajorer, i també hi va haver una amollada de coloms del Club Colombòfil de Llucmajor. Seguidament la processó arribà a l’església parroquial i la coral acompanyada amb l’orgue va interpretar el Regina Caeli Laetare Aleluya. A mig dia, davant l’Ajuntament, la Banda de Música va fer el tradicional concert popular, interpretant un repertori ben variat i conegut com El Gato Montés, El Abanico, Viva la Música, Boleros Mallorquins, Artin, Paquito Chocolatero i Amparito Roca. A s’Arenal, a les onze del matí, a la Plaça de l’Estació, amb el renou dels trons de les escopetes de fons, va tenir lloc l’encontre de les imatges de Crist Ressucitat amb sa mare, amb l’acompanyament dels Xeremiers de s’Arenal, la Banda de Música de s’Arenal i les autoritats locals. A continuació es va celebrar l’ofici de Pasqua a la parròquia de S’Arenal, igualment que a l’església de Santa Maria Assumpta de Badies.

També aquesta Setmana Santa, un milenar de persones han visitat les exposicions del Claustre de Sant Bonaventura. Hem pogut veure les fotografíes del concurs “La dona en el segle XXI”; l’exposició Paisatges de Francisca Berrocal; olis, acríl•lics i aquarel•les de Joana Gómez; Nancys de Famosa de Mª José i Cristina Vizcaíno Caña i La Mediterrània, la nostra mar, la mar de tots del Fons Mallorquí de Solidaritat i dels escolars del terme municipal de Llucmajor.

Ho vols compartir?
Anterior
Guanyadors del concurs de fotografia “La dona en el segle XXI”
Següent
DNI a Llucmajor: renovació i/o primera realització
Menú