La Policia Local de Llucmajor organitza un taller sobre alcohol i conducció responsable

La secció de Formació Viària de la Policia Local de Llucmajor, seguint innovant amb la seva formació, ha introduït dins el seu programa anual un taller dirigit als alumnes de Batxillerat i FP del I.E.S Llucmajor i  Arenal durant el segon trimestre d’aquest curs 2022-23 i una jordana  de formació amb els usuaris del Centre de Formació Ocupacional Migjorn de Llucmajor.

La primera activitat es durà a terme al Claustre de Sant Bonaventura amb els alumnes del I.E.S Llucmajor i al Poliesportiu de S’arenal amb els alumnes del I.E.S Arenal. 

Els objectius principals d’aquesta Policia i del Ajuntament de Llucmajor són:

– Promoure la reflexió en joves pel que fa a una de les drogues legals com és l’alcohol (mites, riscos i actuacions davant aquest problema).

– Prendre consciència de com altera les nostres percepcions i respostes psicomotrius.

– Afavorir decisions responsables i generar més consciència en la presa d’actituds i decisions al volant del seu vehicle.

L’activitat d’aquest taller consta de dues parts:

A la primera part del curs, es fa una introducció teòrica sobre la responsabilitat dels conductor, les causes d’accidents i com actuar si algú ha begut.

A la segona part del taller es realitza una part pràctica amb els alumnes sobre el possibles efectes del alcohol.

S’utilitzen unes ulleres de simulació de graduació d’alcohol en sang on experimenten la sensació des de una taxa de 0,5g a 0,8g amb sang que es el límit per poder conduir un vehicle, fins a unes ulleres de 0,6g a 1,2g amb sang que seria un delicte contra la seguretat vial. També poden experimentar amb unes ulleres de simulació de consum de drogues (cànnabis) que conjuntament amb un circuit que realitzen a  peu i uns exercicis que realitzen amb els monitors de la policia, els joves poden experimentar la sensació d’una persona que ha consumit alcohol o alguna substància il·legal. 

La segona activitat es durà a terme al Centre de Formació ocupacional Migjorn de Llucmajor, on aquesta Policia realitzarà una visita i una sessió formativa amb tots els usuaris del Centre.

Ho vols compartir?
Anterior
Bases i Instància Rua s’Arenal 2023
Següent
Contracte menor de servei de verificació periòdica d’un etilòmetre evidencial.
Menú