La Policia Local de Llucmajor identifica a l’autor de multitud de pintades en el municipi

Després de diversos mesos d’intensificar la cerca de l’autor o autors de múltiples grafitis, que han vingut deslluint propietat pública i privada del terme municipal, la Policia Local de Llucmajor, en col·laboració amb el Grup de Investigació i Seguiment de Denúncies de la Policia Local de Palma, ha identificat a l’autor d’un total de més de 40 pintades realitzades en el terme municipal de Llucmajor.

Al principi els investigadors van centrar els seus esforços a localitzar a diversos autors, ja que els grafitis presentaven signatures baix diferents pseudònims, la qual cosa feia pensar que fossin diversos autors. A més, el deslluïment de parets i terreny rocós s’havia produït en diferents punts del terme municipal, concentrant-se la majoria en les zones de l’Arenal, Són Verí, Cala Blava i urbanitzacions. Els agents de Llucmajor fins i tot van localitzar pintades del mateix autor en zona marítim terrestre.

Els grafismes i pintades o qualsevol deslluïment del mobiliari urbà, façanes, etc., queden prohibits en l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Llucmajor i obliga a qui les realitzi, a més de ser objecte de denúncia i sanció, a pagar les despeses de reposició corresponents. No obstant això, i en espera de valoració dels danys produïts, no es descarta que es procedeixi a cursar denúncia penal contra l’autor dels danys produïts en zona pública, independentment de les accions que puguin emprendre els afectats per les pintades en zona privada.

El batle de Llucmajor, Éric Jareño, va mostrar, una vegada més, la seva satisfacció per la labor que fa la Policia Local de Llucmajor quant a localitzar i identificar els autors d’actes incívics com els ja denunciats per abocaments d’enderrocs o per la identificació de grafiters. Jareño va informar “que es tindrà mà dura amb qualsevol acte incívic, arribant fins i tot, si cap, a emprendre accions penals contra l’autor dels grafitis”.

Per part seva, el Cap de la Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell, agraeix la col·laboració prestada per part de la Policia Local de Palma, demostrant una vegada més la bona sintonia que existeix entre les Policies Locals limítrofes, així com la bona relació en l’esclariment de fets delictius que existeix amb la Guàrdia Civil o la Policia Nacional.

L’Ajuntament de Llucmajor i el seu Policia Local continuen treballant per a erradicar aquests actes vandàlics del municipi, tenint en compte la dificultat que planteja el localitzar als autors d’aquesta mena d’actes incívics, per realitzar-los normalment de nit i sense seguir un patró constant.

Ho vols compartir?
Anterior
Borsa de treball, mitjançant oposició, d’administratius/ives de l’Escala d’Administració General, Subescala Administrativa, Grup C, Subgrup C1
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor presenta tres projectes per a ser finançats a través de l’Impost de Turisme Sostenible
Menú