La Plataforma Mallorca Neta i Sana i l’Ajuntament de Llucmajor retiren 29 metres cúbics de residus del municipi

La Plataforma Mallorca Neta i Sana i les AMIPAS dels centres de Llucmajor poble van organitzar la setmana passada una recollida de residus per part de voluntaris en la qual van participar més de 60 persones, molts d’ells alumnes de diferents col·legis de Llucmajor.

L’acció es va desenvolupar en camins rurals de Llucmajor poble, en els quals es van recollir tot tipus de materials, encara que des de la Plataforma han volgut incidir en la importància de no deixar en els camins del municipi cap mena de material plàstic, molt més difícil que es biodegraden i, per tant, molt més fàcil que siguin causants de contaminació per microplàstics terrestres.

En l’actuació, els i les responsables de la plataforma Mallorca Neta i Sana mostren als més joves del municipi la importància del manteniment de l’entorn i el respecte al medi ambient mitjançant la realització d’activitats en aquest sentit.

L’Ajuntament de Llucmajor es va involucrar des de diverses àrees com la d’Educació (coordinant la participació dels col·legis), Medi ambient o Entorn i Manteniment Urbà.

El Consistori va lliurar a la Plataforma materials com a guants o bosses per a la recollida dels residus i, a més, va posar a la seva disposició un camió de la Brigada Municipal, així com membres d’aquesta, que van ser els encarregats de recollir els 29 metres cúbics de residus recollits durant la jornada.

Per a la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, aquest tipus d’actuacions transversals, demostren l’interès de l’Ajuntament de Llucmajor a revertir les actuacions que, desgraciadament, duen a terme alguns incívics, dipositant abocats en els nostres camins. Continuarem col·laborant amb la Plataforma Mallorca Neta i Sana que realitza, de manera regular, activitats en aquest sentit”.

Per a la regidora de Medi ambient, Pilar Seguí, aquestes iniciatives són d’agrair, ja que demostren una preocupació pel nostre entorn per part d’Associacions que no busquen més que la millora del nostre entorn eliminant els residus que contaminen camins o zones no urbanes de Llucmajor”.

Tomás Sastre, regidor d’Entorn i Manteniment Urbà va assegurar que l’esforç realitzat per la Plataforma Mallorca Neta i Sana, no sols en aquesta actuació, sinó en altres en les quals ja hem col·laborat, demostra el seu nivell d’implicació. Des de l’àrea que represento estem disposats a facilitar-los els recursos que puguin necessitar no sols ells, sinó els voluntaris del nostre municipi que se sumen a aquestes magnífiques iniciatives”.

Els residus recollits s’han deixat a la vista amb cartells elaborats pels propis nins i nines, en els quals defensaven uns camins sense residus i una major conscienciació per part de tots.

Ho vols compartir?
Anterior
Agenda cultural juny 2024
Següent
Contracte menor per a la implantació d’un Chatbot Agent Policia Tutor
Menú