La densitat de moscard tigre es manté estable en el terme de Llucmajor

La densitat de moscard tigre es manté estable en el terme de Llucmajor

Amb dades de la campanya de detecció iniciada el passat mes de maig

L’Ajuntament de Llucmajor va començar la campanya de detecció del moscard tigre que du a terme cada any abans de l’arribada de l’estiu. Aquesta campanya consisteix amb l’actuació sobre els embornals del terme municipal on en anys anteriors s’havien detectat punts de cria.

Els primers resultats sobre la densitat de moscard tigre han demostrat que es manté estable en comparació als anys anteriors i que, ara per ara, només és necessària l’actuació amb insecticides sobre les larves, al nucli costaner de s’Arenal. Segons els tècnics municipals, la situació actual entra dins els paràmetres normals i que no han de donar peu a preocupació ni alarma.

Ara per ara, l’única zona on es fan tractaments amb insecticida sobre les larves és al nucli costaner de s’Arenal però en funció dels resultats de la detecció es plantejaria la possibilitat de dur-los a terme a altres indrets del terme municipal.

L’objectiu fonamental de la campanya és disminuir la possible densitat del mosquit tigre i minimitzar la seva dispersió, reduir les molèsties produïdes pel mosquit en els ciutadans, prevenir el risc que actuï com a vector de malalties i sensibilitzar a la població.

Des de l’Ajuntament de Llucmajor apunten que la prevenció és clau en el cas del moscard tigre: “S’ha d’involucrar no només a les institucions sinó també a la ciutadania. Una de les accions fonamentals per a la contenció del mosquit tigre és la col·laboració ciutadana, ja que fa eclosió preferentment en petites zones d’aigua com a tests, fonts, poals, taps, o bidons”.

Biòlegs i tècnics especialistes expliquen que aquest mosquit, a diferència del mosquit comú, fa eclosió en petits recipients amb aigua, situats molts d’ells en propietats privades, “de manera que entre el 70 i 80 per cent dels seus punts de cria se situen dins de les cases. Hi ha moltes possibilitats que el mosquit que tens a la teva casa hagi nascut en el teu mateix corral, jardí o terrassa. Si evites tenir petits recipients amb aigua estancada, evitaràs tenir mosquits”.

Documentació adjunta
321616. (Publicació dia 04-07-2017)

Ho vols compartir?
Anterior
Programa de les Festes d’Estiu a Tolleric, s’Estanyol, Cala Pi, Vallgornera i es Pas, Bellavista i Maioris
Següent
L’Ajuntament amplia l’horari dels parcs verds gràcies a la contractació de set operaris
Menú