L’ Ajuntament de Llucmajor aconsegueix reduir les emissions de CO2 en més de 90 tones gràcies a la substitució de lluminàries

Millorar la il·luminació, rebaixar la contaminació i estalviar diners. Aquest és l’objectiu que persegueix l’Ajuntament de Llucmajor que continua amb el seu projecte de substitució de lluminàries en diferents àrees del municipi, la qual cosa permet aconseguir una reducció en les emissions de CO2 de l’ordre del 60%-70% gràcies a la inclusió de la tecnologia LED.

A més, aquesta tecnologia suposa un estalvi en el consum elèctric, aconseguint, d’aquesta manera, una optimització de la despesa en aquest sentit.

En el període comprès entre els anys 2019 i 2022 s’han canviat més de 1.000 lluminàries del municipi, a més de diferents sistemes d’estalvi elèctric com a pèrgoles fotovoltaiques o instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i s’han dut a terme accions com la substitució de cèl·lules fotoelèctriques per rellotges astronòmics o la substitució progressiva de vehicles de la flota municipal per vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Les zones en les quals s’estan produint aquestes renovacions són: Són Verí, Cala Blava, S’Arenal, Llucmajor poble i polígon, S’Estanyol i Maioris, entre altres.

En declaracions de Guillermo Roig, Regidor d’Urbanisme i Medi Ambient “des de l’Ajuntament s’estan fent importants esforços en la renovació d’unes lluminàries que, en molts casos estaven en mal estat, la qual cosa suposava un consum i uns nivells d’emissions més elevats”.

Per a Éric Jareño, “el canvi en les lluminàries del municipi no suposa només un estalvi en la factura de l’electricitat important, sinó que també ens ajuda a aconseguir uns nivells de contaminació menys elevats que contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic, a més, la tecnologia LED ofereix més potència lumínica amb una menor despesa d’energia, la qual cosa contribueix a una major seguretat per als nostres veïns i veïnes”. 

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor signa un conveni per a reformar i millorar les estances de la Residència de Persones Majors
Següent
Congrés Transformació Digital
Menú