Joves amb dificultats de s’Arenal de Llucmajor i Palma reben suport en l’estudi

Joves amb dificultats de s'Arenal de Llucmajor i Palma reben suport en l'estudi

Gràcies a una iniciativa emmarcada en el programa “La Caixa-Pro-infància”

Des de començaments d’aquest mes de novembre, joves de s’Arenal de Llucmajor i Palma reben ajuda i reforç en els seus estudis de Secundària o Formació Professional, gràcies a l’activitat “Estudi Assistit”. Aquesta activitat és un dels programes de “La Caixa Pro-Infància”, i alhora està integrant dins la Taula d’Infància, un projecte pilot impulsat conjuntament pels ajuntaments de Llucmajor i Palma, per tal de coordinar d’entitats i serveis implicats en la millora de la qualitat de vida dels infants de la zona costanera i les seves famílies.

“Estudi Assistit” dóna suport a alumnes que presenten “nivells i dificultats similars” en “grups reduïts” per tal “de poder atendre’ls degudament i complir criteris d’eficàcia”. Aquesta activitat se centra a donar suport a les tasques escolars, a l’estudi, la resolució de dubtes i dificultats de comprensió, seguiment de l’escolarització i el control de l’agenda escolar”. Paral·lelament al suport a dalt indicat, als joves participants se’ls ensenyen tècniques d’estudi, control de temps, planificació, etc.

“En fer feina en grups tan reduïts i la supervisió tan intensa, els objectius es compleixen de forma natural”, apunta la regidora d’Atenció Social de l’Ajuntament de Llucmajor, Maria Antònia Gil.

Per la seva banda, la regidora de Benestar i Drets Socials de l’Ajuntament de Palma, Mercè Borràs, recorda que “prevenir l’abandonament escolar i afavorir el retorn al sistema educatiu sobretot en infants i joves vulnerables és oferir igualtat d’oportunitats i prevenir situacions futures de risc d’exclusió”.

A banda de les classes de suport, l’educador de referència dels joves, està en contacte cada mes amb els centres educatius, els quals participen en el projecte, realitzant un seguiment dels participants i aportant les necessitats que han detectat en els alumnes i que han de ser treballades en l’activitat. De la mateixa manera, els centres també reben una devolució per part dels professionals que imparteixen l’activitat.

La implicació dels centres educatius, dels professionals responsables de l’activitat i de l’educador de referència fa possible la consecució dels objectius marcats, i en conseqüència un avanç positiu en els menors.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor, Capdepera i Alcúdia recullen els reconeixements d’Ecoplayas a Donostia
Següent
Cercam voluntaris per a participar en la Cavalcada dels Reis d’Orient
Menú