Inaugurades les noves dependències de l’Arxiu Municipal de Llucmajor, un dels més importants de Mallorca

Inaugurades les noves dependències de l'Arxiu Municipal de Llucmajor, un dels més importants de Mallorca

S’han recuperat i conservat documents que daten d’entre els segles XIII i XIX

El Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor va acollir la inauguració de les noves dependències de l’Arxiu Municipal que romandrà ubicat en el primer pis del mateix claustre un cop realitzades tasques de recuperació i conservació del fons documental que es trobava dispers a la Torre del Rellotge i altres edificis municipals. El nou espai consta d’un dipòsit i d’una sala de consulta i el seu horari d’obertura és de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 h.

A l’acte d’inauguració oficial va intervenir el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Llucmajor, Lluís Segura, qui destacà que aquest fons documental és “sense cap dubte un dels més importants de l’Illa de Mallorca tant per quantitat com per qualitat dels documents que conté. Uns documents, els més antics dels quals es remunten al segle XIII”.

Segura va destacar les principals intervencions realitzades a l’Arxiu en l’època contemporània: la catalogació de Jaume Joan Lladó (1955), els treballs de Joan Socies i Llambies (entr 1977 i 1983) o les revisions de Francesc Riera a finals dels anys 80 del segle passat.

Així mateix va agrair a totes les persones que han treballat per conservar allò que és un bé i propietat de totes les llucmajoreres i llucmajorers: des de les arxiveres, Margalida Martín i Carme Pino fins a l’equip format per Miquel Vidal, Albert Ruiz i Elionor Pérez, tècnics i experts de Mitra, empresa que ha dut a terme les tasques de restauració. També destacà la tasca del personal de la regidoria de Cultura com Caterina Janer i Maria Antònia Vera i, especialment, a la seva predecessora en el càrrec, l’exregidora Adelina Gutiérrez i a tot l’equip de govern (PSOE-Més-PI) per impulsar el projecte.

En aquest sentit, el batle de Llucmajor, Bernadí Vives, destacà que l’equip de govern apostà “des del minut 1 per la recuperació d’aquest llegat” i, en aquest sentit, apuntà també a la “caparrudesa d’Adelina Gutiérrez que ens va engrescar i implicar a tot l’equip de govern i aquella empenta ens ha fet arribar al dia d’avui”.

A l’acte, hi assistí la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern balear, Fanny Tur i el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel Creus. Tur valorà de forma especial la iniciativa, ja que és arxivera i bibliotecària de professió: “Un poble, unes institucions que recuperen el seu patrimoni i especialment el documental que és la memòria històrica i col·lectiva d’una comunitat, és un poble que compleix amb la seva tasca”, apuntà Tur qui en referència al fons apuntà que “pocs llegats tenen una quota documental tan antiga”.

(DOSSIER INFORMATIU A LA PART INFERIOR)

Documentació adjunta
321949. (Publicació dia 13-07-2017)

Ho vols compartir?
Anterior
Els ciutadans podran votar fins a 59 propostes dels Pressupostos Participatius
Següent
L’IGME recomana instal·lar fosses sèptiques en lloc de clavegueram a Cala Pi, Vallgornera i es Pas
Menú