Es retiren 263 contenidors de Llucmajor poble per implantar la recollida porta porta

Recollida porta porta

Amb la mesura els tècnics preveuen arribar a un 50% de reciclatge al nucli.

  • L’Ajuntament ha fet prèviament reunions amb els habitants de les quasi 8.000 habitatges afectats.

El dia de Sant Sebastià ha donat el sus a la implantació de la recollida porta a porta al nucli de Llucmajor poble. Així, s’han retirat 99 contenidors de càrrega bilateral (urbà), 48 de càrrega posterior (rústic) i 116 de selectiva (paper, vidre, envasos). Per això, durant 24 hores, els operaris municipals han desmantellat les àrees urbanes d’aportació, retirant tots els contenidors. “Hem de donar les gràcies per l’esforç a tots els treballadors per l’esforç extraordinari que han realitzat per posar en marxa el nous sistema”, ha comentat la regidora Pilar Bonet.

El Batle, Eric Jareño, acompanyat per la regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet, el regidor de Medi Ambient, Guillermo Roig i altres membres de l’equip de Govern han presentat les novetats del nou sistema que s’ha implantat. “El nostre objectiu és superar el 50% de reciclatge al nucli de Llucmajor -no a tot municipi que serà el primer any del 30% – i, pensam que és factible perquè veiem que els veïns estan sensibilitzats”, ha explicat Bonet. En total, la mesura, afecta uns 8.000 habitatges, fet que suposa arribar a més d’un 40% de la població de tot el terme. El sistema ha de ser funcional per la majoria d’habitatges i comerços però s’han incrementat les freqüències de paper, vidre i orgànica per a negocis que en produeixin grans quantitats.

Durant el mesos de novembre a gener s’han realitzat diverses reunions informatives al claustre de Sant Bonaventura per tal d’informar del nou sistema i de calendari de recollida per fraccions. També s’ha fet entrega d’un poal pel reciclatge orgànic i uns imants amb els horaris i dies d’arreplegada. “Estam molt contents de l’acollida de la mesura entre tots els que han assistit a les trobades i esperem la col·laboració de tots els habitants per assolir els objectius de tenir un poble més sostenible”, ha expressat Jareño. Es durà a terme un seguiment de les incidències i fins dia 31 de gener un grup d’informadors estarà al claustre de les 16 hores a les 19 hores donant informació i materials.

Durant el 2020 es farà un estudi per a la modificació de la taxa de residus per tal de premiar als veïns que ho fan de manera correcta. Així, s’estudia fer una reducció de la taxa que seria aplicable al rebut del 2021. Igualment s’intensificarà la vigilància a les zones on hi ha abocaments incorrectes i fora de l’horari permès. Mentrestant, s’estudien sistemes alternatius per a s’Arenal, Urbanitzacions i altres nuclis de població del terme municipal.

En el cas de la zona rural, on també s’han retirat els contenidors, es comptarà amb quatre Àrees d’Aportació de Residus, tres de nova construcció; Molí de Galdent, Poliesportiu, Polígon de Son Noguera, que se sumaran al Parc Verd de Son Gall. La mesura afecta unes 2.000 persones. L’objectiu de les àrees d’aportació és donar servei a la gent del poble que tingui una necessitat especial per abocar residus com; horaris de feina diferents dels de recollida, situacions extraordinàries: festes, viatges, etcètera. Les àrees estaran vigilades amb un operari que exigirà el DNI o rebut de fems als usuaris. Cada dia es poden dipositar tots els tipus de residus sempre que estiguin correctament separats.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament realitza una enquesta en línia per conèixer el sistema de participació ciutadana que volen els llucmajorers
Següent
Proyecto de reconstrucción del talud de calle Dali de Vallgonera
Menú