Els nins i nines de 6 de Primària es “graduen” en educació viària

Els nins i nines de 6 de Primària es "graduen" en educació viària

Celebrat el I Campionat “Millor Ciclista de Llucmajor”

Els alumnes de 6 d’Educació Primària dels col·legis del terme municipal de Llucmajor s’han “graduat” com a excel·lents ciclistes després d’acabar el cicle que iniciaren amb només 5 anys en el marc de la Formació Viària que imparteix la Policia Local de Llucmajor. Avui s’ha celebrat el primer campionat “Millor Ciclista de Llucmajor” en el qual hi han participat els dos millors ciclistes de sisè de tots els col·legis del terme municipal.

Aquest primer campionat ha estat organitzat per L’Ajuntament de Llucmajor, a través de la regidoria d’Educació i del Parc Infantil de Trànsit de la Policia Local Llucmajor i com a part de la formació que realitza la Policia Local en matèria de Formació viària. Aquest campionat forma part de la culminació de les sessions pràctiques que realitzen als alumnes a Primària amb aquesta Policia.

La prova pràctica s’ha realitzat en el Parc Infantil de Trànsit Pere Maimó i hi han participat 25 finalistes, els dos millors de cada centre. La guanyadora d’aquesta primera edició i, per tant, millor ciclista del terme ha estat Margalida Puigserver del col·legi Nostra Senyora de Gràcia que ha obtingut un premi d’una bicicleta i un curs a l’escola de ciclisme Joan Llaneras. El segon i tercer classificats que han tengut un premi d’una bicicleta, han estat Marc Dols del CEIP Badies i Pau Fuster del CEIP Rei Jaume III. Hi ha hagut una bossa amb premis per a tots els participants que incloïa una entrada per a Aqualand, calcetins i merchandising de l’Ajuntament entre altres coses.

Per a les proves, cada alumne partia amb 100 punts i segons les infraccions, els restaven 3, 2 o 1 punt. Finalment, s’ha realitzat una prova d’habilitat amb la qual només podien sumar.

Al capdavant d’aquesta iniciativa hi han estat els dos policies que coordinen la formació viària a Llucmajor, Alfonso Reina i Miquel Daviu que han comptat amb la col·laboració d’altres policies de Llucmajor i altres agents responsables d’educació viària o policies tutors de Llubí, Lloret, Campos i Marratxí.

A l’acte hi ha assistit el batle de Llucmajor, Bernadí Vives; la regidora d’Educació, Maria Barceló i el tinent de batle, Jaume Tomàs. En decurs del campionat hi ha estat present Elvira Oliver, coordinadora d’educació viària de la direcció general de trànsit. Al lliurament dels premis hi ha estat present també el campió del món i medalla d’or, el porrerenc Joan Llaneras i altres col·laboradors.

Vives s’ha dirigit als participants animant-los a ser “l’exemple de la resta de nins i nines del municipi com a bons ciclistes però també com a futurs bons conductors de motos o cotxes”.

Destacar que els col·laboradors han estat Bimont Palma, Ciclos Quintana, Eat Check, Punt Bike, Aqualand, Atmósfera Sport, s’Hort de Llucmajor, Forn de Ca’n Vicens i Ca’n Tofolet

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor impulsa iniciatives per a millorar l’accessibilitat del municipi
Següent
Iniciades les obres d’instal·lació d’energies renovables a les instal·lacions esportives
Menú