El XXI Festival Internacional de Teatre de Teresetes farà dues aturades a Llucmajor

El XXI Festival Internacional de Teatre de Teresetes farà dues aturades a Llucmajor

Dijous dia 16 i diumenge dia 19 de maig

La XXI edició del Festival Internacional de Teatre de Teresetes que se celebra a Mallorca des del 14 al 19 de maig, farà aturada al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor amb la representació de dues obres.

Dijous, dia 16, a les 18.00h, s’interpreta “El peix d’or” de la companyia Binixiflat. 

Diumenge, dia 19, a les 18.00h, s’interpreta “El mundo de Dondo” de la companya Julia Sigliano.

L’entrada anticipada, 3 € / taquilla 5 € 


NOTA DE PREMSA DE LA ORGANITZACIÓ
El Festival Internacional de Teatre de Teresetes es prepara, un any més, per omplir Mallorca d’espectacles d’objectes, titelles, ombres, dansa… amb obres de sala i d’exterior, per a infants i també propostes sols per a adults.
El certamen, que se celebra enguany per 21è any consecutiu, ha programat a 15 municipis de l’illa 17 espectacles d’estrena de 16 companyies internacionals, nacionals i locals provinents d’Argentina, Eslovènia, França, Rússia, Catalunya i Balears.

La inauguració oficial serà el pròxim dijous 16 de maig, a les 20.30h, al Teatre Sans, amb Le petit cirque, peça de teatre d’objectes sonors de l’artista francès Laurent Bigot. Seguidament la festa anirà a càrrec de la música del Trio Katastrofa,
La directora del Festival, Aina M. Gimeno, ha explicat que “enguany hem intentant, com sempre, que les propostes tenguin color, mesclar-ne de clàssiques amb altres d’avantguarda. Destaquen les estrenes a tota Espanya de les obres Les grands mères sont des anges, de la companyia francesa L’Echelle o Happy Bones de l’eslovena Matita Teatro que serà la nostra cloenda diumenge 19”.

Per la seva banda, el regidor de cultura de Palma, Llorenç Carrió, ha informat que “està molt content que enguany la col·laboració de l’Ajuntament de Palma amb Teresetes s’hagi ampliat acollint les sessions per a escolars dins el programa Tot i Molt (amb la proposta Gnoma de la cia. Pea Green Boat). I també sumant un espai municipal més als ja habituals com el Xesc Forteza”, on actuarà l’argentina Julia Sigliano i les catalanes Mimaia Teatro”.

Mònica Pérez, directora adjunta del Teatre Principal, s’ha referit a “l’aposta anual pel risc i per programar, per part de l’organització, espectacles d’avantguarda i per a públic adult”. La Sala Petita acollirà divendres Re-Cor la darrera producció de Disset Teatre, guanyadora de la línia “nous llenguatges” de les coproduccions amb el Teatre Principal 2018; i, dissabte, el talent de la russa Polina Borisova a Go!, un monòleg d’objectes sense paraules que desgrana els records d’una vella. “A més enguany hem volgut linkar, a la Sala Petita, el Festival de Poesia i el de Teresetes amb la instal·lació de la reconeguda companyia Cabosanroque” que ja es pot veure aquests dies.

A la programació, plena de propostes per infants i famílies, destaca, del talent local, la presència femenina ja que 4 de les 7 propostes de les Illes són liderades per dones (Disset Teatre, Projecte cases, Coloradas i Fundació Dadá Gugú, acompanyen als veterans Teresetes Migjorn i Binixiflat i al jove talent de la companyia Trukitrek)

El festival, a més, organitza per tercer any consecutiu els Matins Professionals amb sessions de debat, reunions i presentacions, els dies 16 i 17 de maig al Casal Balaguer. Francesc Rotger, director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, organisme que dóna suport a les activitats professionals ha destacat “la importància d’aquestes trobades per la internacionalització de la nostra cultura”. Beatriu Solivellas, coordinadora de les jornades, ha informat que com a novetat “hem comptat amb el programa “Visitantes” de l’agència estatal AC/E, que ha permès la vinguda de programadors internacionals de renom com el Festival Iberoameriano de Títeres de Colòmbia, Momix i Au Bonheur des Mômes de França, el BIME de Portugal i el Festival Letní Letna de la República Txeca”.

La formació especialitzada anual enguany arriba de la mà del francès Damien Schoëvaërt-Brossault, un dels destacats creadors de la tècnica pop-up.
El certamen, arribarà als municipis d’Alcúdia, Algaida, Andratx, Bunyola, Colònia de Sant Pere, Costitx, Inca, Llucmajor, Muro, Palma, Pollença, Porreres, Sa Pobla, Ses Salines i Sineu. Agustina Vilaret, regidora de cultura de Bunyola ha destacat l’”mpemnta i il·lusió que hi ha darrera aquest Festival”.

A la capital “consolidem les noves seus encetades en l’edició passada –ha dit Gimeno- Can Balaguer i el Teatre Sans, els espais habituals Teatre Catalina Valls, Teatre Principal a Palma i el pati de La Misericòrdia i hi sumem un de nou, el Xesc Forteza”.

L’organització del festival ha estat acompanyada també per Isabel Mendoza, jove artista responsable de la imatge del cartell de l’edició d’enguany; imatge que cada any recau en un artista visual illenc destacat com han estat en edicions anteriors Max, Albert Pinya, Andreu Terrades…

Teresetes enguany ha renovat completament el seu web on es pot consultar la programació completa, així com la informació detallada sobre les companyies participants, els horaris i altres detalls relatius a l’adquisició i reserva d’entrades. www.festivalteresetesmallorca.cat/

L’edició 2019 del Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca, organitzat per la companyia mallorquina Elàstic Nou Produccions, ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consell de Mallorca, l’Institut d’Estudis Baleàrics del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma, AC/E Acción Cultura Española, el Teatre Principal de Palma i Caixa Colonya aquest darrer fent possible les actuacions d’enguany del Teresetes Socials al centre Mater i a la Unitat de Mares de la Presó.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor treu a concurs la gestió de la canera municipal
Següent
Llucmajor tendrà 3 àrees d’aportació de residus vigilades, obertes 12 hores al dia
Menú