“Col·leccionant fotografia” de Toni Catany, un passeig per la història de l’art de la imatge

"Col·leccionant fotografia" de Toni Catany, un passeig per la història de l'art de la imatge

La tria de la mostra conforma un tast del que serà la col·lecció permanent del futur Centre Internacional

La Fundació Toni Catany, amb el patrocini de l’Ajuntament de Llucmajor, ha presentat avui l’exposició “Col·leccionant fotografia”, emmarcada en el cicle d’exposicions “els fotògrafs de la col·lecció de Toni Catany”.

L’exposició que s’inaugura avui, dia 26 d’abril a les 20.00hores, en el Claustre de Sant Bonaventura, és una tria d’unes 150 fotografies de la col·lecció del fotògraf llucmajorer que “té un element especial en el fet que també és la mostra d’un potencial del llegat d’en Toni Catany, una porta oberta, una mena de bestreta, d’anticip del que podria ser el futur Centre Internacional de Fotografia”, apuntà el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares, en la roda de premsa de presentació de l’exposició.

A l’acte hi ha assistit també, el batle de Llucmajor, Gori Estarellas; el regidor de Cultura, Lluís Segura i el director de la fundació, Antoni Garau qui, en la mateixa línia que Bezares, s’ha referit a la mostra com “una primera prefiguració del que podria ser l’exposició permanent del futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany”.

La mostra té un caràcter “didàctic i pedagògic, ja que a partir d’una part de la col·lecció de Toni Catany ajuda a explicar la història de la fotografia”, ha apuntat Bezares. En aquest sentit, Lluís Segura ha obert la roda de premsa convidant “a totes les escoles de Mallorca i de l’estranger a visitar l’exposició perquè el component didàctic que té es digne que tots aquests joves que es passegen amb un telèfon mòbil amb una càmera sàpiguen d’on ve aquesta tecnologia i com ha anat evolucionant aquest art durant els darrers 200 anys de treball d’investigació, científic i artístic”.

Garau ha afeguit que la mostra “serveix per conèixer la història de la fotografia i dels avanços tècnics i els avanços conceptuals que hi ha en aquest viatge temporal que volem presentar amb aquesta exposició”.

El director de la Fundació hadonat a conèixer el recorregut i espais que conformen la mostra des dels daguerreotips, tècnica descoberta per Louis-Jacques Mandé Daguerre al 1826, fins a les avantguardes d’entre guerres amb Man Ray.

Ha tancat la presentació el batle de Llucmajor afirmant que l’exposició “demostra la visió de futur que tenia Toni Catany, una visió que només tenen els genis”.

L’exposició es pot visitar fins al dia 11 d’agost de 2019, en el Claustre de Sant Bonaventura, de 9.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores i dissabtes de 17.00 a 20.00 hores.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor dedica les III Jornades d’Estudis Locals a la figura de Maria Antònia Salvà
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor modifica el PGOU per evitar la degradació d’una illa urbana
Menú