Col·laboració entre Consell de Mallorca i Ajuntament de Llucmajor en la lluita contra el canvi climàtic

Col·laboració entre Consell de Mallorca i Ajuntament de Llucmajor en la lluita contra el canvi climàtic

Subvenció de 30.000 euros

Amb el compromís polític d’anticipar-se als efectes inevitables del canvi climàtic, el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font i el director insular de Cooperació Local, Joan Manera han signat el conveni de col·laboració entre la institució insular i els 33 ajuntaments adherits al Pacte de Batles i Batlesses contra el Canvi climàtic han signat, per dur a terme accions de lluita contra el canvi climàtic.

En concret la institució insular finançarà actuacions com la redacció o actualització del Pla d’Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima (PAESC) elaborat per als ajuntaments. Un pla que permetrà als municipis concretar accions concretes com ara la instal·lació d’un sistema informàtic per controlar i millorar la despesa energètica. Així, gràcies a aquesta eina cada ajuntament podrà dissenyar un consum més responsable i eficient. El pla, també inclourà altres accions per millorar l’enllumenat públic, la neteja o recollida de residus. Tot depenent de la realitat de cada municipi.

Amb aquest conveni els ajuntaments, també es comprometen a col·laborar activament en la recopilació, tractament i estudi de les dades energètiques que li siguin sol·licitades i organitzar activitats de difusió pel Dia de l’Energia 2019.

La idea del Consell és implicar el màxim de municipis i contribuir de manera global per fer front a aquest repte. De fet, el president del Consell Miquel Ensenyat ha explicat que “cal una acció conjunta. La lluita contra el canvi climàtic ha de ser global i per això volem implicar el màxim de municipis de Mallorca”.

Per assolir aquests objectius, el Consell de Mallorca ha posat en marxa un programa específic de suport als municipis per fomentar el compliment dels compromisos adquirits. Aquests comencen per la preparació dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), el document que incorpora l’inventari d’emissions, l’anàlisi de riscs i vulnerabilitat al canvi climàtic així com el paquet de mesures a implementar en matèria energètica i en adaptació al canvi climàtic o els informes de seguiment dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES).

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha manifestat que «tenim al nostre abast una eina bàsica i imprescindible per lluitar contra el canvi climàtic i pal·liar així els seus efectes, una iniciativa sorgida el 2008 amb què regula les accions que s’han de dur a terme en l’àmbit local per tal de reduir, com a mínim, un 20% de les emissions de CO2 de cara a l’any 2030».

En aquest sentit el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, ha manifestat que “la informació que rebem respecte al clima i l’energia ens indica que està en procés de canvi, i que la mà de l’home en té bona part de la culpa. Nosaltres, homes i dones, hi hem de fer alguna cosa al respecte”.

(TEXT I FOTOGRAFIA: CONSELL DE MALLORCA)

Ho vols compartir?
Anterior
Agenda esportiva de la setmana
Següent
Bases de la XXXVI Rua Llucmajorera i del Carnaval de s’Arenal
Menú