Arrenquen les obres de reforma de la “Plaça Taronja” de s’Arenal

Les obres de la plaça Reina María Cristina, coneguda popularment com la “plaça taronja” s’iniciaran el pròxim 9 de gener, després que s’hagi adjudicat l’obra a l’empresa VITRAC Obra Pública S.L. després d’haver estat licitades de nou les obres el mes d’octubre del present any.

Cal destacar que les obres de la plaça taronja van ser licitades i adjudicades en el primer semestre de 2021. En aquest moment, l’empresa que va resultar ser l’adjudicatària de les obres, va decidir de manera unilateral abandonar el projecte, per la qual cosa aquest va haver de ser de nou licitat per part de l’Ajuntament de Llucmajor.

Entre totes dues adjudicacions es va produir un nou concurs que va quedar desert, i la reforma de la plaça va anar acumulant retards per causes alienes al Consistori.

L’obra ha estat adjudicada per 904.841,63 euros i les partides econòmiques destinades al projecte es divideixen entre els anys 2022 i 2023.

En el plec de condicions del projecte, s’especifica que les obres tindran una durada màxima de 6 mesos, per la qual cosa s’estima que per a l’estiu de 2023 les obres estaran finalitzades, encara que s’intentarà avançar terminis perquè es pugui obrir la plaça al públic abans.

Per al regidor d’Urbanisme de Llucmajor, Guillermo Roig, “el fet que aquestes obres arrenquin de manera definitiva és, sens dubte, una de les millors notícies que podíem tenir, ja que aquesta obra ha vingut acumulant retards per motius aliens a nosaltres i els han sofert els veïns de s’Arenal, cosa que lamentem profundament”.

El batle de Llucmajor, Éric Jareño va declarar que “la plaça Reina María Cristina serà reformada finalment tal com contempla el projecte, i això és gràcies a la insistència que hem tingut davant els diferents contratemps que aquest projecte ha acumulat. No ens hem rendit encara que hi hagi hagut fins i tot un concurs declarat desert, la plaça taronja finalment serà reformada i oberta a tots els veïns i veïnes de s’Arenal”.

Per a concloure, des de l’Ajuntament de Llucmajor, destaquen que en el projecte es tindran en compte mesures de sostenibilitat i respecte al medi ambient, com per exemple la instal·lació de reg per degoteig per als arbres que es mantindran en la plaça, canvi en les lluminàries per tecnologia LED per a aconseguir estalvi d’energia i una disminució de CO₂. També es respectaran la majoria d’aparcaments de la zona i s’instal·larà una zona de jocs infantils perquè els nens i nenes de la zona tinguin un nou espai d’esbarjo més amable que el que era la plaça taronja anteriorment.

També s’estima que quan la reforma conclogui, el projecte beneficiï als comerços i hotels de la zona, gràcies a la conversió en zona de vianants de diferents trams de la plaça i espais més atractius per als visitants.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor demana solucions davant la instal·lació de la planta de compostatge
Següent
Convocatòria i bases de les proves selectives per cobrir com funcionari/a de carrera una (1) plaça d’Arquitecte del grup A, subgrup A1, vacant a la plantilla, i inclosa en l’oferta d’ocupació pública de l’any 2019
Menú