Aprovada per unanimitat l’exoneració de la xarxa de clavegueram a Cala Pi-Vallgonera-Es Pas

Aprovada per unanimitat l'exoneració de la xarxa de clavegueram a Cala Pi-Vallgonera-Es Pas

El ple modifica el PGO per tal de donar “seguretat jurídica” als propietaris

El ple de l’Ajuntament de Llucmajor va aprovar per unanimitat entre els partits polítics, una modificació puntual del Pla General d’Ordenació (PGO), mitjançant la qual s’exonera a les urbanitzacions de Cala Pi, Vallgonera Nou i es Pas de Vallgornera, d’implantar xarxa de clavegueram.

Aquest mesura ha estat impulsada per l’equip de govern (PSOE-MÉS-EL PI) davant els informes tècnics de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), organisme públic d’investigació adscrit al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat que recomana la instal·lació de fosses sèptiques homologades en els habitatges de la urbanització a causa de “l’elevat risc d’esfondrament sobre la cavitat i altres zones de les urbanitzacions” que suposaria una obra de l’envergadura com és la construcció de la xarxa de clavegueram. En el mateix sentit, l’Ajuntament de Llucmajor també compta amb l’informe de repercussions ambientals del Gabinet d’Anàlisi Ambiental i Territorial (GAAT).

La modificació puntual del PGO va rebre el vot a favor dels partits de l’oposició PP i de SSPLL. El regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs, explicà que “aquesta no és la solució que ens agradaria perquè apostàvem per fer el clavegueram però davant els informes tècnics que no recomanen fer el clavegueram, aprovam aquesta modificació puntual del pla general per tal de donar seguretat jurídica als propietaris d’aquestes urbanitzacions després de molts anys d’incertesa”.

La modificació puntual del PGO romandrà a exposició pública durant 45 dies per a la presentació d’al·legacions per part de les persones interessades. Posteriorment, serà remesa al Consell de Mallorca que haurà de donar el vistiplau definitiu. “Per això, l’administració insular, demanarà els informes als diferents departaments competents com ara Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, entre altres”, explica Tomàs.

Enllaços

Ho vols compartir?
Anterior
Convocatòria i ordre del dia de ple extraordinari i urgent per dia 29 de desembre
Següent
CORREFOCS 2018
Menú